Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A játék történet

 Előszó

Egy fiktív világban játszó történet melyben az emberek a Sera nevű földön élnek. Felfedeznek egy különleges, új energia forrást, az Imulsiont. Rájönnek, hogy kiváló energiahordózó. Nem sokára annyira értékes lesz az emberek számára, hogy háborút indítanak egymás ellen. Hatalmas veszteségekkel jár a küzdelem, aminek célja az emulsio megszerzése. Nem is sejtik mekkora veszélyt hoztak magukra. A folyamatos kitermelés felzavarta a mélységben megbúvó szörnyeket, a sáskákat.

Látszólag kezdet helyreállni a rend, a COG lépet kormányra. De ekkor bekövetkezett a megjósolhatatlan. Az E-day. Mikor is a szervezet egységben támadó sáskák megrohamozták a felszínt. Az embereknek nem volt esélyük, nem bírtak elég gyorsan reagálni. A sáskák ellepték a felszínt és mindenkit kiirtottak. Az emberek ellenálltak, de egyre csak romlott a helyzet. A Jacinto felszínen gyűltek össze, melynek kemény talaját a sáskák nem bírták átfúrni. Kénytelenek voltak elpusztítani saját városaikat.

Professzor Adam Fenix, Sera egyik legkiemelkedőbb elméje, a Hajnal Pöröly megalkotója, is csapdába került. Fia, Marcus Michael Fenix, ki azt a parancsot kapta, hogy maradjon az őrhelyén. De megszegte a parancsot és elment megmenteni apját. Sajnálatos módon nem sikerült megmenteni apját. Parancsszegés miatt úgy döntöttek, börtönbe zárják. Négy évet töltött a Jacintoi Szigorított Fegyházban, mikor a börtönt sáskatámadás érte.

 

 

Gears of War

 

Dominic Santiago, a Delta osztag tagja, Marcus régi barátja jön érte. A börtönt sáska támadás érte. A sikeres mentőakciót követően találkoznak a Delta osztaggal. Megismerkednek még Victor Hoffman ezredessel és Anya Stroud-val. Minh Young Kim-vel és Anthony Carmine-vel, a Delta osztag másik két tagjával. Átvágják magukat a sáskák végeláthatatlan seregén, majd egyesülnek az Alfa csapattal. Minek tagja Augustus Cole és Damon Baird. Elindulnak egy városhoz közeli imulsion finomítóba. Céljuk, hogy megsemmisítsék és elpusztítsák ezzel a sáskákat (Lightmass hadművelet). Rövid idő után balszerencse éri a csapatot, Anthonyt elvesztik. Alfa osztaggal való egyesülésük alkalmával sajnálatos dolog történik. Feltűnik a sáskák kegyetlen hadvezére, RAAM. Kegyetlenül végzet Kim-vel, ezért Marcus átvette az irányítást.

Teljesítik célukat, de később kiderül, a küldetés kudarcba fulladt. A barlangrendszer, ahol a sáskák élnek jóval nagyobb, mint gondolták. Úgy döntenek elmennek Marcus apjának házába, ott megtalálható a teljes barlangrendszer tervrajza.

A delta osztag megindul a vonat felé, ahol a Fényárbomba található. Cole-t és Baird-t hátra kellet hagyniuk.  A sáskák megszállták a vonatot, igenagy nehézség árán sikerült eljutniuk a bombához. RAAM tárt karokkal várt minket. Hatalmas csata volt, de Marcusék győzedelmeskedtek, és a bomba egyenesen a járatokba zuhant. A Fényárbomba megtette a hatását.

A végén a sáskakirálynő viszont kijelenti, nem fogják feladni a küzdelmet, míg ki nem irtják az embereket az útólsó szálig.

 

 

Gears of War 2

 

Hat hónap telt el. A sáska hadak túlélték a Fényárbombát és erősebbek, mint valaha. Rejtélyes eszközzel süllyesztik el a városokat Az emberiség egy utat lát már csak, elmennek a sáskák otthonába és megsemmisítő csapást mérnek rájuk. Landownhoz irányítják a csapatokat ahol a fúrótornyokkal a mélybe lövik embereiket (Hollow Storm hadművelet).

Marcusék egy kórháznál találkoztak Anyaval, aki bemutatta nekik a Delta osztag legújabb üdvőskéjét, Benjamin Carminet, Anthony Carmine testvérét. Levernek egy kisebb támadást, mikor feltűnik nekik, milyen gyorsan feladják a sáskák a csatát. Dom ezalatt lázasan keresi feleségét. Végül ők is csatlakoznak a Landownhoz tartó konvojhoz.

Landownhoz érve félelmetes, új ellenséggel találkoznak, Skorge, a sáska hadak új vezére és a királynő személyi testőre. Ekkor megszakad a kapcsolatuk Dizzy Wallinal, a fúrótorony vezetőjével és Tai Kalisoval, a veterán katonával.

Lent, mélyen az üregben, megtudják, hogy egy hatalmas féreg fúrja meg alulról a városokat és süllyeszti el. Csatlakozik hozzájuk Cole, majd elindulnak, megmenteni Baird-t. Nem sokkára össze is áll a csapat. Megtudják, hogy a sáskák foglyokat ejtenek és mélyre viszik őket. Kínzó bárkákkal indulnak tovább, hol megtalálják Tai-t. Viszont ő megrázó cselekedetet hajt végre. Megtörve öngyilkosságot hajt végre. Ez az egész csapatott megrázza. Mikor kiérnek a kimenekítési pontra, felveszi őket egy király holló, majd az óriás féreg bekapja őket.

Zuhanás közben elvesztik Bent, aki nemsokára életét is veszti. A Delta osztag hamar végez a féreggel, mivel szétvágják a szívét. Kikerülvén belőle, új parancsot kapnak. Menjenek el a Kadar-hegységbe, mert ott van egy szigorúan titkos COG előőrs. Sok mindent nem tudnak meg, szinte minden ködös. Valamiféle idegen eredetű lényekkel kísérleteztek az ott lakok.

Hamarosan tovább állnak, mivel találtak egy ismeretlen utat a sáskák üregeibe. Az ott talált civileket Cole-ék evakuálják, Marcus és Dom folytatj az utat a mélybe. Össze akadnak egy Leviatánnal, de legyőzik. Megtalálják Dom feleségét, Mariat. De ő nagyon rossz állapotban volt, a kínzások miatt, ezért Dom megkönnyítette életét, végzet vele.

Elhelyezvén a jeladót, a katonai erők megindíthatják támadásukat a sáskák ellen. Elindul a csatározás. Kiderül, hogy a sáskák közt polgárháború dúl. A fénylők kezdik átvenni az irányítást. A fénylők is sáskák, csak megették az imulsiont, így sejtjeik idővel mutálódtak.

Kiderül a sáskák terve. El akarják süllyeszteni Jacintot. Fura módon Marcus apjának hangja szól a sáskák gépéből. Marcus rájön, hogy csak úgy nyerhetnek ha gyorsabbak, és a sáskák kimenekülése előtt elsüllyesztik a várost, így elárasztja a tengervíz a sáskák barlangjait.

Eljutnak a királynőhöz, de ő rögtön nyúlcipőt húzott. Skorge-t hátrahagyta, küzdjön meg velünk. Harc közben ő is elmenekül. Megpróbálnak elkötni két Reavert, sikerült is nekik. Útközben újra belefutottak Skorge-ba. Legyőzik őt és a Hidráját is.

Visszatérvén úgy döntenek, egy Fényárbombával elsüllyesztik Jacinto-t. Marcus és Dom elmennek a süllyesztő furathoz és meglovagolnak egy Brumakot. A célpontot elérték, de a bomba elpusztult. Eközben a Brumak átalakult robbanós fénylővé. Baird azt találja ki, robbantsák fel. Hajnal pöröllyel elpusztítják a lényt, a barlang beomlik.

Jacinto elsüllyed, elönti a víz, a barlangokban élő sáskák is elpusztulnak. A cél sikerült, de mindent elvesztettek. A királynő elmondja, sokszor nem úgy történnek a dolgok, ahogy tervezzük. A királynő még közli, ő nem halt meg, még visszatér.

 

 

Gears of War 3

 

18 hónap telt el azóta. Az emberek a Vectes szigetre menekültek. Prescott elnök úr elszökött, így államfő nélkül maradt a COG. Rövid időn belül a COG feloszlott, az emberek elhagyták a szigetet a Lambent támadások után. Victor Hoffman az Üllő kapuhoz ment egynéhány emberrel, míg mások a Holló fészekre, a CNV Sovereing-re menekültek.

Míg Cole és csapata a romokban lévő szülőhazájában ellátmány után kutatnak, Prescott visszatér a Holló fészekre, és átad Marcusnak egy üzenetet. Kiderül, hogy az apja mégsem halott. A hajót megtámadja egy Lambent Leviatán. Végeznek vele, de a hajó is megsemmisül. Az elnök meghal, de előtte közli Marcussal, hogy eddig ő, de most már a királynő tartja fogva az apját. El kell menniük az Üllő kapuhoz, ott a szerkezet mellyel dekódolhatják, és megtudhatják hol van az apja.

Az útjuk alatt végig figyeli őket a királynő. Megszereznek egy gázbárkát, és megmentik Dizzy-t. Eljutnak Hoffmanhoz. Dekódolás után kiderül, hogy Azurán van a titkos központ, melyet egy mesterséges vihar generátor véd, a Maelstrom. Csak tengeralattjáróval juthatnak el a szigetre. Hoffman elárulja, a széné égetett városban van egy tengeralattjáró, de kell szereznünk benzint.Dom felveti, menjenek Irgalomvárosba, a imulsion finomítóba.

Irgalom városban megtudják, az embereket megfertőzte az emulsio. Ők is átváltoznak. Végül a csapat húzós helyzetbe kerül, és Dom feláldozza magát. Meghal, de így megmenti a csapatot. Mindenki mély bánatba süllyedett. A benzint se sikerült megszerezniük. Tovább indultak a Széné égetett városba.

Ez a város volt az egyik első, melyet el kellet pusztítaniuk a Hajnalpöröllyel. Griffin, az ottani túlélők vezére, elkapja Dizzy-t, és kényszeríti a többieket arra, menjenek el a finomítóba és hozzák el az ott található üzemanyagot. Átmenvén megtudják egyre több a fertőzött ember. A királynő megtámadja a tornyot és menekülniük kellet. Griffin megesküszik, ezért még megfizet. Megtalálják a tengeralattjárót, megjavítják, feltankolnak, és már indulnak is Azurára.

Amikor megérkeznek feltűnik nekik, hogy ez olyan, mint egy üdülőhelyiség. Megsemmisítik a Maelstrom-ot és csatlakoznak Cole-val. Őket is megdöbbenti a hír, hogy Dom halott. Adam Fenix elmondja, ez az épület azért épült anno, hogy a tudósokat idemenekítsék. Sőt rájött a fénylők megsemmisítésének módjára. Az imulsion egy létforma. Él és olyan mint egy parazita. Átveszi az irányítást a élőlény teste felet. Megpróbált segíteni a sáskákon is, de nem volt elég ideje hozzá.

Felmennek a szálóda tetejére, hol az energia generátor van. Beindítják a folyamatot. Megtámadja őket a királynő, de Clayton Carmine fedezi őket. Végül sikerül, minden sáska és fénylő meghalt. Sajnálatos módon Adam Fenix is meghal. Saját magán tesztelte a dolgot, ezért magába fecskendezte az imulsiont. Jön a királynő és közli Marcus-val, hogy Adam tervei sosem sikerülnek. De Marcus leszúrja Dom késével, és a királynő meghal.

Látjuk, hogy Carmine túlélte a zuhanást. A katonák ünnepelnek. Marcus viszont szomorú, mert elvesztette Domot és apját is. Anya viszont közli vele, hogy végre van holnapunk.