Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A könyvek története

 Aspho-Mezők

Jelen

A regény 14 évvel az E-day, egy héttel az első rész eseményei után játszódik. A Delta osztag (Marcus, Dom, Baird és Cole) járőröznek, mikor egy sáska csapat támad rájuk. A csapatot egy ismeretlen mesterlövész segíti. A mesterlövész nem más, mint Bernie Mataki. Régről ismerték egymást Dom-val, Marcus-val és Carlos-val, Dom testvérével. Dom megkéri meséljen neki Carlos haláláról, de Bernie megígérte Marcus-nak, hogy nem teszi meg, nehogy felzaklassa őt. Ekkor kiderül a sáskák terve, az Északi Kaput kívánják megtámadni, ahol a COG az ellátmányt termeszti. Így elkezdik a kimenekítést. A vissza úton támadás éri az egész konvojt. Hoffman és Tai Kaliso csapdába kerül. Baird és Cole leállnak megjavítani egy sérült járműt, ők ugyancsak csapdába esnek.. Marcus és Dom visszafordul feléjük, és kiszabadítja őket. Később Marcus és Hoffman fegyverszünetet kötnek.

Múlt

26 évvel korábban. Marcus 10 éves, új fiú az Olafson Intermediate iskolában. Gazdagsága, és csendessége miatt gyorsan kiváltja az ellenszenvet az iskola rossz gyerekeiből, de Carlos megvédi őt, ezért gyorsan összebarátkoznak. Marcus sok időt tölt a Santiago családnál, majd tiszteletbeli Santiago lesz. Ez idő alatt Marcus anya eltűnik, és Marcus végleg eltávolodik a családjától. Majd 18 éves korában, négy évvel az E-nap előtt, Carlossal együtt csatlakozik a hadseregbe. Dom és Maria 16 évesek, és Maria gyereket vár, ezért Dom is katonának áll. Egy elit kommandós egység tagja lesz. Az ők feladata lesz az Aspho Pont megtámadása.

A támadás ideje alatt a szárazföldi hadsereg elállja az utat, mely az Aspho ponti kutató bázis felé vezet (Marcus-val és Carlos-val együtt). Sajnos a kutató bázisból figyelmeztetik a tábort, így az UIR még időben megindul a bázis felé. A kommandósok kifelé vezető útjukon támadás éri őket, de nagyjából kimenekülnek. (éri őket veszteség). Marcus és Carlos ellentámadásba lendül, de saját gondatlansága miatt Carlos megsebesül. Nem kívánja veszélyeztetni Marcust, ezért öngyilkos lesz.

A csata után egy záró ünnepség keretein belül Embry csillaggal tüntetik ki őket.