Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emberek

 

 

gears3_portrait_marcus_1024.jpgMarcus Michael Fenix

Őrmester Marcus Fenix a COG hadsereg egyik legkiemelkedőbb katonája. Apja Professzor Adam Fenix, anya Dr. Elain Fenix. Pendulum háborúban tett kiemelkedő teljesítményeiért Embry csillaggal tüntették ki. 10 évig bátran küzdőt a sáska hordák ellen, de az ephyra-i csata alatt elhagyta őrposztját, hogy megmentse apját, professzor Adam Fenix-et. Nem sikerült megmentenie. Parancsmegtagadás miatt 40 év letöltendőt kapott a Jacinto-i Szigorított Fegyházban. Négy év telt el, mikor a börtönt sáska támadás érte. Legjobb barátja Dominic Santiago jött érte kiszabadítani. Minh Young Kim halála után ő vette át a Delta osztag irányítását. Kulcsszerepet játszott az egész sáska elleni háborúban, majd saját kezével végzet a sáska királynővel. Mély érzelmeket táplál Anya Stroud felé.

 

gears3_portrait_dom_1024.jpgDominic Santiago

Dominic Santiago egy Embry csillaggal kitüntetett COG katona. Volt testvére Carlos Santiago, apja Eduardo Santiago, anya Eva Santiago. Dom együtt járt iskolába Carlos-val és Marcus-val. Hamar belépet a hadseregbe, a Pendulum háború alatt. Kommandósként szolgált, részt is vett a Leveler hadműveletben. Gyerekeit elvesztette a sáska támadás után, felesége meg eltűnt. Később, mikor megtalálja, végeznie kell vele. Dom barátságos természete miatt jó kapcsolatot ápol mindenkivel. Szeretetreméltó maszkkal rejti el belső vívódásait.

 

 


gears3_portrait_anya_1024.jpgAnya Stroud

Anya Stroud hadnagy a COG katonai tisztje és Helena Stroud őrnagy lánya. Anya nyomdokaiba akart lépni, de nem került az élvonalba. Kommunikációs tisztként szolgált anya csapata alatt a Pendulum háborúban. Ott találkozott Marcus Fenix-vel, akivel szerelmi kapcsolatot hozott létre. Az Aspho mezei csatában, saját fülével hallgatta végig anya halálát. A sáskák elleni háborúban is adatkezelő maradt. Segített kimenekíteni szerelmét, Marcus-t a börtönből anno.

 

 


254px-gow_3_cole_train.pngAugustus Cole

Cole Train a sikeres Thrashball játékos, aki az E-day után beállt a katonaságba. A kemény és rikító stílusáról ismert. Legjobb barátja Damon Baird, akivel egész katonai pályafutása alatt együtt szolgált. Elutasított minden -féle előjogokat, amit neki nyújtani akartak. Része lett a legmegbízhatóbb csapatnak, a Delta osztagnak.

 

 

 

 

 

 

 

250px-88994_t_charportraits_cog_baird_normal.png

Damon Baird

Damon Baird COG katona, aki technikai és mechanikai szakértő. Az E-day-t követően csatlakozott a COG-hoz. Ekkor ismerkedett meg Augustus Cole-val, aki egyben az egyetlen barátja volt. 14 év elteltével csatlakozott az Alpha csapathoz, majd a Delta csapathoz. Később a Sigma-One-hoz, majd ismét a Delta osztaghoz kerültek. Sok esetbe segített meghozni a döntéseket, vagy tervet kiötölni a Delta csapatnak és a Parancsnokságnak.

 

 

 

 

 

250px-soldier_adam-752x1024.jpg

 

Adam Jonathon Fenix

Professzor Adam Fenix leszerelt COG katona és a Lacroix egyetem professzora, valamint tagja a Védelmi Kutatási Ügynökségnek. Felesége Dr. Elaine Fenix, fia a háborús hős, Marcus Fenix. Harcolt a Pendulum háborúban, és elfogadta a felkérést, hogy tervezzen fegyvereket amitől a háború gyorsabban véget ér. Ő fejlesztette a Hajnalpörölyt. A sáskák feltűnése előtt próbálta a királynőt megfékezni, és csak vonakodva indította el a Hajnalpörölyt. Feltételezett halála után, tovább kereste a módját, hogy véget vessen a háborúnak.

 

 

 

 

252px-a._carmine_gow_3.png

 

Anthony Carmine

Anthony Carmine a Delta osztag legfiatalabb tagja. Tapasztalatlansága és zabolátlan lelkesedése jellemzi. Viszont őszintén tiszteli a veteránokat, mint Marcus és Dom. Lelkesedése sodorta veszélybe anno és okozta korai vesztét. Nem tartotta be a katonák aranyszabályát, mindig maradj fedezékbe. A csapat többi tagjával ellentétben ő szívesen viselte a szabványosítót COG sisakokat. Hátránya, hogy látását elhomályosítja, nem lát elég távol benne.

 

 

 

 

 

252px-actionhunkcoggear.jpg

Benjamin Carmine

Benjamin Carmine Anthony és Clayton Carmine testvére. A kiképzés befejezése után, rögtön a Delta csapathoz került. Kiképzését Marcus Fenix és Dominic Santiago folytatta. Átvette Anthony helyét a csapatban. A Landown-nál végzet Hollow Storm hadművelet nyitó szakaszában vett részt. Majd nemsokára tragikus halált halt.

 

 

 

 

 

 

 

250px-clay_carmine.png

Clayton Carmine

Clay a négy Carmine tesó egyike. Mivel ő a legidősebb Carmine tesó, ő a legtapasztaltabb. Harcolt a sáskák ellen, majd a Lambentek ellen is küzdött a Delta-One oldalán. Tiszteletből a karjára tetováltatta a másik két halott testvérének fejét. És egyike annak a két testvérnek aki túlélte a háborút.

 

 

 

 

 

 

 

250px-minh.png

Minh Young Kim

Minh Young Kim hadnagy a COG hadsereg tagja volt a sáska támadások idején. Ő vezette a ”Marcus kimentése a Jacintoi Szigorítót Fegyházból” küldetést. Pedig fenntartásai voltak Marcus-val szemben, mindvégig úgy tekintet rá, mint szökevény. Majd rá pár órára RAAM végez vele.

 

 

 

 

 

 

 

 

hoffmanag.jpg

Victor Hoffman

Victor Hoffman ezredes a sáska támadások alatt a COG védelmi erők főnöke, és a speciális erők egykóri elnöke. Utálta azt hogy egyre magasabbra jutót, inkább maradt volna valódi katona. Ő a csatatéren volt parancsnok, és harcolt együtt a többi katonával. Mindig megkövetelte a katonáktól a fegyelmet és az áldozat hozást. Ezért került összetűzésbe Marcus-val. Hírnevet magának Az Üllő kapu ostrománál szerzet, majd az Aspho meze csatában tovább növelte. A sáska támadások alatt ő volt az utolsó magas rangú személy, ezért ő vezette az összes csatában a COG hadsereget. Ő tervezte a Hollow Storm és a Lightmass hadműveletet. Miután Prescott elhagyta a kormányt, Hoffman, Quentin Michaelson százados és Miran Trescu parancsnok vezették rövid ideig a kormányt. De nem sikerült sokáig összetartani, rövid idő múlva darabokra esett. Hoffman egy csoporttal az Üllő kapuhoz mentek.

 

 

200px-tai_kaliso.jpg

Tai Kaliso

Tai Kaliso tizedes. Miután a Független Köztársaságok Uniója elbukott, lépet be a COG hadseregbe. Tai izmos külseje ellentétben áll csendes, meditatív személyiségével. Felmenői mindig is, nem csak külsejükben voltak harcosok, ténylegesen is harcosok voltak. Tai harcos filozófus, és spirituális módon közelíti meg a háborút. Gyakran kapott ezért furcsa pillantásokat csapat tagjaitól. Azonban szerették és tisztelték, függetlenül attól, hogy sokszor nem értik meg. Sokszor keresztezték útjaikat Marcus-val, és küzdöttek egymás oldalán.

 

 

 

 

 

250px-chairman_prescott.png

Richard Prescott

Richard Prescott volt a COG elnöke a sáska támadások alatt. Apja, David Prescott, a volt elnök a Pendulum háború alatt. Volt katona, de politikai kapcsolatai miatt sosem látott csatát. Korábban elnökhelyettesként szolgált Thomas Dalyell-nél, majd elnök lett, mikor a sáska támadások előtt 10 hónappal szívrohamot kapott. Mivel a Sera bolygón a COG volt vezető pozícióban, így Prescott volt a legmagasabb életben maradt ember. Ellentmondásos döntéseket hozott az emberi faj érdekében. Ő volt a Hajnalpöröly ellencsapás, a Lightmass és a Hollow Storm hadművelet hajtóereje. A Lambent támadások utáni időkben, a sok titkolózások miatt, sok katona elvesztette hitét. Később hirtelen el is tűnt, aminek hála a COG lassan feloszlót.

 

 

 

 

250px-dizzy_gears_3.png

Dizzy Wallin

Dizzy Wallin a Pendulum háború vége után áll át a COG hadseregbe. A Pendulum háború alatt kereskedelmi tengerész volt, de a Hajnalpöröly ellencsapás után átállt a COG oldalára, mert azt nézte, mi a legjobb a családjának. Rájött csak Jacinto falai közt van biztonságba a családja. Ezért részt vet a Lifeboat hadműveletben, így menedékjogot kapott két lányának. Részt vet a Hollow Storm hadműveletben, mint Assault Derrich vezető. Jacinto elsüllyedése után Port Farrall-ban találkozik családjával. A COG összeomlása után lányaival az Üllő kapuhoz mentek a többi menekülttel. Később találkozik Marcus-val és segít nekik eljutni Azurára.

 

 

 

 

 

250px-mariasantiagomodel.jpg

Maria Santiago

Maria Santiago (lánykori neve Flores), Dom volt felesége. Dom és Marcus gyerekkori barátja volt, később hozzáment Dominic-hoz, rövid idővel első gyermekük megszületése előtt, Benedicto Santiago. Mindketten 16 évesek voltak mikor született. Két évvel rá született meg második gyerekük Sylvia Santiago. Maria gyermekeit és szüleit elvesztette az E-day során. Ez miatt depresszióba eset és elbujdosott.

 

 

 

 

 

 

252px-gow_3_jace.png

Jayson Stratton

Jace Stratton a COG hadsereg katonája. Szolgált a Delta-One-nal és a Midnight osztagnál, majd az Alpha-hét osztag parancsnoka lett a Hollow Storm hadművelet alatt. Jace mindig is vallásos ember volt, és egy magasabb erőtől várt megváltást. Látta a sáska háborúban meghalni családját és legjobb barátját. Részt vett több nagyobb támadásban, például a Midnight és a Hollow Storm hadműveletben. Egyre jobban előtérbe került, először az Alpha-hét parancsnoka, majd a Lambent támadásokat követően a Delta osztag tagja lett.

 

 

 

 

 

 

254px-gow_3_sam.png

Samantha Byrne

Sam Byrne egy női katona a COG hadseregében. A Lambent támadások alatt csatlakozott a Delta osztaghoz. A Kashkuri a COG és a Tyran katonák közötti összekötő lánya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

258px-gow3_bernadette_mataki_by_ankobrown-d47u95k.jpg

Bernadette Mataki

Bernie Mataki őrmester. A Dél-szigeteken született a Pendulum háború 33. évében. Apja egy gazda volt, testvére Mick Mataki. 18 évesen csatlakozott a hadseregbe, és ő lett az egyik legjobb mesterlövész. Ő szolgált a 26. Királyi Tyran hadtestnél. Harcolt a Pendulum háború legnagyobb csatáiban. Az E-day után hazatért, és csak az ephyrai csatára tért vissza. Majd a Jacinto-ba ment. Ott találkozott legjobb barátjával, Victor Hoffman-val. Szolgált a Delta-Ona osztagnál, részt vett a Lightmass és a Hollow Storm hadműveletben. Végül Hoffman-val együtt az Üllő kapuhoz mentek.

 

 

 

 

 

250px-griffin.jpg

 

Aaron Griffin

A Griffin Imulsion Vállalat volt főnöke. A cég székhelye a Szénné éget városban volt, ami a Hajnalpöröly ellencsapás alatt elpusztult. Aaron összetűzésbe került Marcus Fenix-vel, mikor ők áthaladtak a városon. Még fennmaradt vállalatának utolsó magva is megsemmisült mikor Marcus-ék véletlenül oda csalták a királynőt. Griffin megesküdőt ezért még bosszút áll.

 

 

 

 

 

 

 

180px-onyx_guard_pose.png

 

Onyx Gárdisták

Az Onyx gárda egy speciális elit egysége a COG-nak, melyet az elnök irányít. Semmilyen hivatalos nyilvántartásban nem szerepel. Azt hitték az E-day után ők is meghaltak, mint sok más egység. A valóságban áthelyezték őket az Azurára. Mikor a sáskák megjelentek ott, az utolsó emberig kiirtották őket. Fekete páncélt viselnek és feketére festet Holló királlyal közlekedtek. Rivera és Lowe tizedes volt az utolsó két életben maradt katona. Ők kísérték Prescott elnököt a Sovereign-ra, majd ott életüket vesztették.

 

 

 

 

 

 

 

250px-new_jack.jpg

 

JACK

JACK egy lebegő robot, mely álcázásra (azaz láthatatlanná válni) képes. Dr. Polanski fejlesztéseinek köszönhetően tartalmaz egy kicsúsztatható képernyőt is, mellyel Anya Stroud tudott kommunikálni a Delta osztaggal videón keresztül. Marcus és Dom mindig is a csapat hatékony tagjának tartották. Zárak feltörésére is alkalmas, plusz a fentebb említett kommunikációra. Számítógépek feltörésére is alkalmas.

 

250px-barrickmodel.jpg

 

Michael Barrick

Michael Barrick tizedes a Lifeboat hadművelet alatt csatlakozott a COG sereghez. Az Echo-Nine tagja volt a Lightmass hadművelet ideje alatt. Majd az Echo-Six, és nem sokkal később a Delta-One tagja lett. Egy ellencsapás alatt viszont feláldozza életét, így megmentvén a csapat többi tagját.

 

 

 

 

 

 

 

250px-alicia_valera.jpg

 

Alicia Valera

Alicia Valera a COG hadsereg tagja. A sáska támadások alatt csatlakozott hozzá. A Zeta osztag tagja.

 

 

 

 

250px-garroncloseup.jpg

Garron Paduk

 

Garron Paduk a COG hadseregében, azon belül is a Kilo osztag tagjaként szolgált. A Pendulum háború alatt az UIR hadseregében szolgált, hazája Gorasnaya. A E-day alkalmával a sáskák feldúlták a hazáját, majd a COG haditengerészete mentette ki onnan. Ezért csatlakozott a COG hadseregéhez, hogy bosszút álljon a sáskákon.

 

 

 

 

 

250px-sophiacloseup.jpg

Sofia Hendrik

 

Sofia a Kilo osztagban szolgált. A Pendulum háború alatt újságíró volt, majd az E-day után a Halvo öbölbe küldték, az Onyx Akadémiára. Majd miután támadás érte az Akadémiát, csatlakozott a Kilo osztaghoz.