Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fénylők

 Fénylők

 

A fénylők a sáskák egy mutálódott változata. Létrejöttük oka, hogy tartósan ki voltak téve az Imulsionak. Azonos technológiát használnak, mint a sáskák. Különböznek a sáskáktól megjelenésükben, viselkedésükben, erejükben, és legfőképp abban, hogy nem félik a halált. Az emberek először fénylő Fürkészeket láttak, majd megtudták, hogy a sáskák közt polgárháború dúl, amit a fénylőkkel vívtak. Csata közben képesek átalakulni, vagy felrobbanni haláluk után.

 

Történetük

Az Imulsion igen mutagén hatással rendelkezett. Ami közvetlenül ki volt téve neki hosszabb ideig, átalakult fénylővé. Külsőleg megváltoztak. Agresszívek és kegyetlenebbek lettek. Ez bármely élőlénnyel megtörténhetett, minden létező fajt megfertőzhetett. Extrém esetekben a mutáció kontrollálatlanná vált, mint például a fénylő brumak esetében.

Így a sáskák egy része átalakult lassan. Öt évvel az E-day előtt, elindult a polgárháború a föld alatt. Myrrah királynő kapcsolatba lépett Adam Fenix-vel, hogy találjon rá megoldást. Sajnos még azelőtt, hogy megoldást találtak volna, a sáskák a felszínre törtek.

A Hollow Storm hadművelet alatt, mikor elérték a Nexus-t, látták a sáskák polgárháborúját, és a fénylőket. Látták milyen elkeseredetten küzdöttek a sáskák a fénylők ellen.

Majd lassan elsöpörvén mindent maguk elől, szinte az egész bolygót az uralmuk alá vonták. A sáskák már szinte feladták a küzdelmet ellenük. Az emberiségen múlt a háború kimenetele.

Adam Fenix professzor kitalálta, hogyan lehetne őket megállítani. És sikerült. A fegyver használt és a fénylők az utolsó lényig kihaltak, mindörökre.

Fajtáik

 

polyp.jpg

 

Polyp

Ezek a fénylők legalapvetőbb formái. Kis rák-szerű lények. Eredetük nem ismert, milyen fajból alakultak át.

 

 

 

 

 

 

szar.jpg

 

Keltetők

A fénylő keltetők hatalmas, növényszerű csápok. Csata közepette bárhol képesek felbukkanni. Ezekből a szárakból több fénylő is képes előjönni. Kis duzzanataiban fejlődnek az új lények.

 

 

 

 

 

drudge.jpg

 

Kórászok

Ezek förtelmes, végletekig mutálódott sáska herék. Ezek képezik a fénylő haderő egyik fő részét. Ezek teljesen elvesztették stabil formájukat, és mindenféle formát képesek felvenni. Így nagyon veszélyesek voltak a csatában.

 

 

 

 

 

 

 

lfurkesz.jpg

 

Fénylő Fürkészek

Ezekkel találkoztak az emberek először. A Delta osztag a Lethiai Imulsion Gyárban.

 

 

 

 

 

 

 

ldrone.jpg

 

Fénylő Herék

Ezek a kórászokhoz hasonlóak, de nem voltak kitéve annyi ideig a Imulsion-nak, mint ők. Külsőben nem sokban különböznek egyszerű fajtársaiktól. Ezekhez hasonló fénylőkkel küzdöttek a sáskák a Nexusban.

 

 

 

lbrumi.jpg

 

Fénylő Brumak

Ez a legnagyobb ismert fénylő példány. Kétszer akkorák, mint a sima brumak-ok. Harapós csápok nőttek a testére. Itt a mutáció teljesen szabályozhatatlan lett. Ezt az emberek csak egyszer láttak, valószínűleg egyedülálló volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

lber.jpg

 

Fénylő Berserker

Ezek gyorsabbak, nagyobbak, erőszakosabbak mint hagyományos megfelelőik. Mozgékonyabbak is, mivel például ugrani képesek. Hátukon csápok helyezkednek el. Szívósabbak is, mert a Hajnalpörölyt sokkal jobban bírják, mint az egyszerű berserker-ek.

 

llevi.jpg

 

Fénylő Leviathan

Ezek az üregből jöttek fel, amikor megtalálták az utat. Három darabot számláltak meg az emberek belőle, de minddel végeztek. Gyorsabbak és nagyobbak az egyszerű leviathan-nál.

 

 

 

gennyezo.jpg

Gennyezők

A fénylő boomer-ek voltak a gennyezők. Ezek is hatalmas mód mutálódtak. Nevüket onnan kapták, hogy izzó imulsion-nal dobálták meg az ellenséget. Másik végtagjukba egy hentes bárd nőt bele.

 

 

 

 

 

Fénylő Emberek

Az emberek, minden más lényhez hasonlóan, ők is átalakulnak hosszabb távú kitettség után. Olyan városokban, mint például Irgalom város, ahol finomítók működtek, a teljes népesség átalakult.