Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sáska horda

 Sáska horda

 

A sáskák egy hüllő szerű humanoid faj. Az E-day előtti időkben a föld alatti területeken éltek. Az emberiség kiirtása csak másodlagos dolog, a fő cél Sera elfoglalása. Meghatározhatatlan idők óta folyt a sáskák közti polgárháború. Ezért ki kellet jönniük az üregekből, de így az emberekkel kellet megküzdeniük. A sáskák befolyásuk alatt tartották az egész üreg rendszert. Fővárosuk, Nexus a Kadar-hegy alatt feküdt. Vallásuk fő alapja a kukachármasság.

Úgy tűnik a sáskák körülbelül azonos szinten vannak az emberekkel. Hasonló lőfegyvereket használnak, de sok biológiai fegyvert használnak, mint például a Ticker, Nemacyst és a Brumak. Ettől függetlenül gond nélkül használják az emberek fegyvereit is.


 

Felépítésük:

 

A sáskák tipikusan nagydarab élőlények. Két lábon járnak, bőrük igen kemény. Csontjaik idővel megvastagodtak. Egyes sáskákat megkínoznak, ezzel is tovább erősítve őket fizikailag. Vérük vöröses-narancs színű. Többszörösen összetett belső szerveik vannak, látható mikor például futnak, sokkal gyakrabban dobog a szívük. Sokkal több oxigént igényelnek, mint bármely más faj. Viszont sokkal jobban ellenállnak a külső viszonyoknak, ez betudható a zord helynek ahol élnek. Nagy szemük van, és jó mélységérzékelésük. Hihetetlen jó a látásuk. Egyesek szerint látnak valamennyire a sötétben is. Kiváló még a szaglásuk is.

Érdekesség, hogy a Berserkereken és Myrrah királynőn kívül nincs több nőstény. Egyetlen ismert mód a szaporodásra, ha egy drone párzik egy Berserkerrel.


 

Származásuk:

 

A sáskák eredetét homály fedi, annyit tudni, hogy már a Pendulum háború alatt itt voltak. Korai emberek beszéltek legendákat földalatti lényekről, melyek gyerekeket lopnak. Voltak elméletek arról is, hogy ez egy másik emberi populáció, ami az idők során máshogy fejlődött ki. Egyesek szerint egy szomszédos bolygóról érkeztek. Azonban ezeket általában hamisnak tekintik. Annyi biztos, hogy a föld alatt éltek együtt más fajokkal, mint például a szikla féreg vagy a vérhátas.


 

Hierarchia:

 

A sáska horda egy Ősanya-alapú Monarchia. A királynő volt a feje az egész hordának. A haladás és a javulás felé vezette a sáskákat. Az egyetlen ismert osztály a Kantus szerzetesek, melyeket Skorge vezetett. Minden sáska meghalt volna a királynőért. Volt néhány tiszt, aki magasabb intelligenciájuk miatt vezeték a sereget.