Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sáskák

 

250px-89003_t_charportraits_loc_high_my_normal.png

Myrrah királynő

Myrrah volt a rejtélyes vezetője a hordának. A csatatéren sosem volt jelen, de vitathatatlan, hogy ő állt a hierarchia tetején. Kegyetlen taktikával kellet kibírnia minden támadást. Jacinto elsüllyedése után eltűnt, így az államszervezet felbomlott.

 

 

 

 

 

 

 

raam_gears_of_war_3.png

RAAM

RAAM volt a sáska sereg erőteljes és brutális parancsnoka, a királynő után a legmagasabb pozícióban lévő sáska. Arcán állandó vicsorgó kifejezés volt. A Lightmass hadművelet végén, egy Trojka gépágyúval vette fel a küzdelmet Marcus-val és Dom-val. Ez is utal hatalmas erejére. Még egy egyedi sajátossága, a Kryll lepel. Ő az egyetlen lény, ami maga köré bírta terelni a Kryll-ket és így, mint egy pajzs, használni őket.

 

 

 

 

 

 

312px-gow2_skorge.png

Skorge

Skorge volt a horda főpapja és a Kantus kasztba tartozó papok vezetője. RAAM halála után ő lett a sáska haderő vezetője. A Lightmass hadműveletet követően, a Hasadék féreg felébredt, és Skorge irányította a városok felé. Tüskékkel teleszórt testpáncélt viselt. Fegyverzete a standart Kantus harci felszerelés, a Gorgon pisztoly és a Ink gránát. Egyéni fegyverzete a dupla láncfűrésszel ellátott bot. Marcus-val való küzdelme alatt megszökött a Hidrájával. Majd hamarosan elbukott.

 

 

 

 

 

drone.jpg

 

Herék

Külsőleg nagyobbak, mint az emberek. Bőrük szürkés, skála-szerű foltok tarkítják, és igen vaskos, feltehetőleg ez megvédi őket a kisebb sérülésektől. Gyakran másznak elő a megjelenési lyukakból. A harcmezőn folyamatosan taktikáznak, fedezéket keresnek, ami arra utal, egész intelligensek. Nagyon bátrak, és szinte soha nem vonulnak vissza. Az embereket gyakran hívják „földön sétálónak”, vagy „emberszabásúnak”. Ők leggyakrabban Hammerburst-ot vagy Hammerburst II-t használnak a harcmezőn.

Here al-osztályok: Cyclops, Grenadier, Grenadier Elit, Flame Grenadier, Sniper, Spotter, Gunner, Bolter, Beast Rider, Grappler.

theron.jpg

 

Theron Őrök

Könnyű őket megkülönböztetni a sima heréktől. Hosszú, bőr-szerű köpenyt, és fém sisakot viselnek. Ezek ellenállóbbak a sima páncélzatnál. Sziszegő hangjukról ismeretek. A Theron-ok sokkal erősebbek, gyorsabbak és intelligensebbek a sima heréknél. Ezért általában tiszti szerepet töltenek be, kisebb csapatokat vezényelnek a harctéren. A csatában általában Torque íjakat használják.

Két al-kasztja a: Theron Sentinel, Palace Guard.

 

 

 

 

boomer-2.jpg

 

Boomers

A Boomer sáska egy hatalmas, ostoba lény. Alapjáraton Boomshot gránátvetőt használnak, de alosztályaikba tartozó fajták egyéb fegyvert is alkalmaznak. Nem használnak gyalogsági taktikákat, csak lassan haladnak előre és tüzelnek. Ennek köszönhetően sok katona megjegyezte, „egyszerű taktika ellenük, maradj fedezékbe és lőj”. Gyakran halható nevetésük, és lövés előtt a „Boom!” felkiáltás.

Al-osztályok: Butcher, Flame Boomer, Grinder, Mauler, Savage Boomer.

 

 

 

 

wretch.jpg

 

Fürkészek

Kicsi, gyenge és nyomorult tagjai a sáskáknak. Viszont sokan, rendkívül veszélyesek tudnak lenni. Nagy sebességük és kiszámíthatatlanságuk miatt, gyakran használják őket figyelemelterelésre. Ismertek rémes, rendkívül magas hangú sikolyukról. Ezt követően a katonák alig bírják védeni a füleiket, és még védekezni sem tudnak a többi rájuk támadó ellenséggel szemben.

 

 

 

 

 

 

 

kantus.jpg

 

Kantus

A Kantus-ok a sáska horda vallási vezetői, a papok. A főpap Skorge volt. Több mint 2 méter magasok, és fehér bőr szerű húsuk van. Gyakran halható kántálásuk, amellyel a többi sáska közt kommunikálnak. Valami rejtélyes módon az elesett katonákat fel tudja éleszteni. Rendkívül agilisek és gyors mozgásúak. Fő felszerelésük a Gorgon pisztoly és az Ink gránát. Van a Kantusok-nak egy különleges öltözékük a tartósabb, tüskékkel ellátott Armored Kantus öltözék. Akik ezt viselik harciasabbak és kegyetlenebbek, mint egyszerű fajtársaik.

 

 

 

 

berserker.jpg

 

Berserker

 

A királynőn kívül ők az egyetlen női sáskák. Vakok, így a szaglásukra és hallásukra támaszkodnak. Hatalmas fizikai erejük van,képesek áttörni a tömör kőfalat. Még a sáskákhoz viszonyítva is rendkívül agresszívak. Sok here halt meg csak azért, mert túl közel tartózkodtak hozzájuk. Egyetlen ismert módja az elpusztításuknak, a Hajnalpöröly csapás. Míg teste felforrósodik, a lövések átjutnak vastag bőrén.